Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Soutzoukakia

Collapse
X
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Soutzoukakia

    IngrediŽnten tomatensaus

    1 blik tomatenblokjes of gepelde tomaten van 400 gram of 500 gram verse tomaten
    3 eetlepels olijfolie
    2 teentjes knoflook, geschild en fijn gesnipperd
    1 ui, geschild en fijn gesnipperd
    1/2 tl zout
    1/2 tl peper
    1/2 theelepel gedroogde oregano
    1/2 theelepel gedroogde tijm
    1/2 theelepel komijnpoeder
    2 eetlepels fijngehakte peterselie

    Je kunt de gedroogde kruiden, zout en peper natuurlijk naar smaak minder of meer doen

    Eventueel het recept verdubbelen voor meer personen

    Bereiden tomatensaus

    Fruit de ui en na 4 minuten de knoflook samen met de kruiden in hete olijfolie.
    Voeg na 5 minuten de tomaten toe
    Laat de saus 15 minuten sudderen op een laag vuur
    Even met de staafmixer er door.
    Leg nu een deksel op de pan en laat de saus rusten

    IngrediŽnten Griekse gehaktrolletjes

    500 gram rundergehakt of lamsgehakt, je kunt natuurlijk ook half om gebruiken
    1 ei, opgeklopt
    1 ui, geschild en zeer fijn gesnipperd
    2 teentjes knoflook, geschild en zeer fijn gesnipperd
    100 gram broodkruim ( ik heb 3 sneetjes brood ontkorst en fijn gemalen)
    1/2 tl oregano
    1/2 tl tijm
    1/2 tl paprikapoeder
    1/2 tl komijn
    Peper en zout naar smaak
    2 el lijfolie

    Eventueel het recept verdubbelen voor meer personen

    Bereiden Griekse gehaktrolletjes

    Mix alle ingrediŽnten goed en maak rolletjes ongeveer 70 gr elk met afgeplatte uiteinden ( ik had 10 rolletjes)
    Bak de rolletjes een paar minuten ( ong. 8 ?) rondom in een koekenpan in hete olijfolie, zodat de buitenkant lekker bruin wordt
    Leg de balletjes nu in de tomatensaus en laat ze nog 15 minuten mee sudderen

    Serveren

    Serveer de Soutzoukakia op rijst of aardappelpuree waar je nog wat fijngehakte peterselie doorheen doet
    de heren willen hier friet er bij, maar hier ook kun je weer kiezen voor rijst, pasta, brood of groenten pasta van bv courgette.
    Ik ben Will, 64 jaar, 43 jaar getrouwd met Jack, moeder van 3 kinderen, oma van 7 kleinkinderen, diabetes type 1, sinds Juli '12
    HbA1c: Maart 2013; 7.2 Juli 2013; 6.6 Oktober 2013; 7.2. Januari 2014 7.3, Okt 2014 7.2, Feb. 2015 6.3, Mei 2015 6.5, November 2015 7, Feb 2016 6.5, mei 2016 6.5 NovoMix 30 en Novorapid

    Elke dag is een cadeautje!

  • #2
    Ik proef ze al!
    Cathy - T1 - Accu-Chek Combo - Dexcom G4, 6.4%
    www.kokenenhogehakken.blogspot.be
    http://aantafelmettype1diabetes.com
    https://www.facebook.com/aantafelmettype1diabetes/

    Comment


    • #3
      MMM, lekker !
      If I can see it, then I can do it.
      If I just believe it, there's nothing to it.

      Comment

      Working...
      X