Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Kokosgebak

Collapse
X
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Kokosgebak

    Ik heb hier nog een kilo kokos die dringend op moet Ik wou dat recept van Nostress ( kokoscake met tagatesse zoetstof ) hier maken maar had geen kokosmelk in huis. Dus heb ik snel een eenvoudig recept gezocht.
    • 240 gram geraspte kokos
    • 240 gram basterdsuiker
    • 30 gram bloem
    • 150 gram melk
    • 60 gram roomboter
    • 1 ei
    • Zout
    • 50 gram amandelschaafsel
    • Abrikozenmoes


    Meng de kokos, suiker en de bloem. Laat de boter in de melk smelten en roer dit door het kokosmengsel. Meng er dan het ei doorheen met het zout.

    Vet een springvorm van 20 cm in. Giet het beslag erin, bestrooi het met het de amandelpoeder en bak in een voor verwarmde oven van 180 graden gedurende twintig minuten. Je kunt hem eenmaal afgekoeld nog bestrijken met abrikozenmoes

    Ik heb wel maar 180 gr suiker gebruikt, want vond 240 toch wat veel. De volgende keer maak ik dit eens met zoetstof.
    Ik heb ook het deeg in muffinvormpjes gedaan. Handiger, want het is nogal brokkelig.
    Last edited by Sammie; 24 maart 2017, 14:14.
    If I can see it, then I can do it.
    If I just believe it, there's nothing to it.

  • #2
    Ah ja, en de amandelschilfers ben ik er vergeten opdoen ( hoewel die ook dringend op moeten ) en de abrikozenmoes heb ik achterwege gelaten.
    If I can see it, then I can do it.
    If I just believe it, there's nothing to it.

    Comment

    Working...
    X