Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Oosterse lasagne met kip en kokossaus.

Collapse
X
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Oosterse lasagne met kip en kokossaus.

    Nodig :

    Vulling:
    300 g kipfilet ( in blokjes gesneden)
    2 tenen look
    20 g gember
    1 rode chilipeper
    2 el rode currypasta
    300 g wortel
    300 g sluimererwt
    150 g bonduelle mas
    2 rode paprika's
    6 pijp-uien
    1 bussel koriander
    3 el arachideolie
    1,5 el sesamolie
    3 el sojasaus

    Kokossaus
    200 g sjalot
    2 stengels citroengras
    400 ml kokosmelk GOTAN
    3 el vissaus
    2 limoenen
    300 ml gevogeltebouillon

    Afwerking
    10 loempiavelle brickdeeg )
    arachideolie

    Bereiding

    SAUS
    Pel de sjalotten en snij ze grof.
    Kneus de stengel citroengras.
    Breng de sjalotten en het citroengras met de gevogeltebouillon, de kokosmelk en de zeste van een halve limoen aan de kook.
    Laat het geheel inkoken tot een dikke saus.
    Pers intussen de limoen.
    Haal hetcitroengras na de kooktijd uit de saus en werk de saus af met het limoensap, naar smaak, en de vissaus.
    Zeef de saus door een fijne zeef.

    VULLING
    Pel de look en snij fijn.
    Schil de gember en rasp fijn.
    Was de chilipeper, de sluimererwt en paprika.
    Verwijder de pitjes van de chilipeper en paprika.
    Verwijder het groen en het buitenste blad van de pijpuien.
    Schil de wortel en snij overlangs.
    Snij de chilipeper zeer fijn en de sluimererwt, wortel, pijpuien en paprika in schuine reepjes.
    Snij de koriander fijn.
    Verhit de arachideolie in de wok en roerbak de kipfilet tot deze mooi goudbruin ziet. Roer regelmatig !
    Haal de kip uit de wok met een schuimspaan en wok vervolgens alle groenten in dezelfde wok. Begin met de hardste groente, roerbak telkens 1 minuut en voeg geleidelijk aan ook de zachtere groenten toe.
    Bak elke groente 1 minuut alvorens de nieuwe groente toe te voegen. Werk in deze volgorde : wortel, paprika, chilipeper, sluimererwt, gember, look, pijpui en mas.
    Voeg op het einde de kip en de rode currypasta toe.
    Laat nog een minuut al roerend mee bakken.
    Kruid af met sesamolie en sojasaus.
    Roer tot slot de koriander onder de wokmengeling.

    AFWERKING
    Warm de oven voor op 180C.
    Bouw de lasagne op : Vet een ovenschaal in met arachideolie en bedek de bodem met 2 loempiavellen met daarop de gewokte kipmengeling, weer 2 loempiavellen en herhaal tot alles op is, eindig met loempiavellen en smeer het laatste vel in met arachideolie m.b.v. een borstel.
    Snij de lasagne reeds voor in porties met een scherp mes
    Bak 40 minuten op 180C.
    Verwarm de saus en verdeel de lasagne op borden en lepel er wat saus over.

    Ik heb zelfgemaakte pastavellen gebruikt en de saus onder de vulling gemengd.
    If I can see it, then I can do it.
    If I just believe it, there's nothing to it.

  • #2
    thanks zie dat je het al erop gezet hebt sammie

    Comment


    • #3
      Dank je wel, Sammie
      Ik ben Will, 64 jaar, 43 jaar getrouwd met Jack, moeder van 3 kinderen, oma van 7 kleinkinderen, diabetes type 1, sinds Juli '12
      HbA1c: Maart 2013; 7.2 Juli 2013; 6.6 Oktober 2013; 7.2. Januari 2014 7.3, Okt 2014 7.2, Feb. 2015 6.3, Mei 2015 6.5, November 2015 7, Feb 2016 6.5, mei 2016 6.5 NovoMix 30 en Novorapid

      Elke dag is een cadeautje!

      Comment

      Working...
      X