Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Hulp gevraagd -> doen of laten?

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Hulp gevraagd -> doen of laten?

  Hallo allemaal,

  Ik spuit nu sinds twee jaar insuline; s'morgens 4E Insulatard en s'avonds 8E Humalog.
  Door mijn diabetes zit ik nu al een tijd zonder werk en ben ik financieel niet meer fit waardoor ik in een depressie ben terechtgekomen. Ik leef van een karige uitkering en kom amper rond.
  Onlangs uitte ik deze frustratie tijdens een etentje voor de verjaadag van mijn moeder.
  Na het etentje werd ik door een van de kennisen van de vriend van mijn moeder benaderd; een kast van een kerel met een kaalgeschoren hoofd en een kringbaardje. Hij zei dat hij mijn uitting had gehoord en dat hij misschien een uitweg wis
  De man vertelde dat hij actief is in het bodybuilding wedstrijd circuit en dat hij veel contacten in dat wereldje heeft die graag wat flappen zouden neerleggen voor insuline puiennen.
  Blijkbaar gebruiken ze insuline icm anabolen om groter te worden, het fijne ervan begrijp ik niet maar hij noemde verleidelijke prijzen en gaf mij zijn email adres. Hij zei dat ik er maar over na moest denken.

  Nu heb ik niemand om hierover te praten, maar ik heb zitten denken om het wel te doen. Ik kan het geld goed gebruiken en zie er verder geen kwaad in. Ik krijg de pennen makkelijk op herhaalrecept. En zo niet, kan ik altijd een smoes gebruiken als; "ik heb de pennen in mijn tas gelaten in de trein of in het vliegtuig/hotel op vakantie etc" of "Ze zijn kapot gevallen of mijn hond heeft erop zitten kauwen."

  Mijn vraag aan jullie is of jullie dit zouden doen als jullie in mijn schoenen stonen en waarom wel/niet. Ik twijfel om het te doen maar het geld dat ik ervoor zou krijgen maakt het zeer verleidelijk.

 • #2
  Ik weet als sporter best wat insuline allemaal kan doen en zeker dan voor 'gezonde' mensen. Vroeger moest ik bij competitiewedstrijden volleybal en badminton een papier hebben van mijn specialist die dan verklaarde dat ik diabetes had en insuline nodig had.
  Op de dopinglijst staan de insulineproducten op de 1ste (van vele) pagina('s).

  Jij zit misschien in een situatie waardoor je dit wel handig lijkt maar ik denk dat je je veel problemen op de hals gaat halen.
  Gegarandeerd zal ťťn van deze uiteindelijke gebruikers eens door de mand vallen (want die nemen dan ook nog verschillende produkten) en dan zal het niet lang duren vooraleer ze aan jouw deur gaan staan.

  Je zult dan beschouwd worden als crimineel omdat je doping (alhoewel het voor diabetici geen doping is) verdeelt.
  Dus ben je een dealer.

  Het zijn voor gezonde mensen verboden produkten dus je bent dan fout bezig en je zult hier uiteindelijk ook wel eens veroordeeld voor worden.
  En of je dan van het 'verdiende' geld iets overhoudt, blijft nog maar af te vragen.

  Ik vraag me ook af hoe je huistarts/specialist/ziekenhuis zal reageren als dat uitkomt. En dan nog niet gesproken of gedacht over de ziekenkas.


  Je kunt misschien inderdaad wat problemen hebben maar ik vrees dat die problemen nog veel erger gaan worden als je dit zou proberen.

  Succes ermee.
  Roken is voor mietjes, spuiten voor de echte

  Comment


  • #3
   Ik ben toch meer dan honderd euro per pen aangeboden, wat me echt wel zou helpen met de kosten te betalen. Ik zou het zo fijn vinden om weer eens zonder zorgen over de rekeningen boodschappen te kunnen doen. Of een keertje wat leuks gaan doen zonder mij schuldig erover te voelen. Ik begrijp dat ik zou worden gezien als crimineel voor de wet als ik gepakt zou worden, maar wat is de kans dat je gepakt wordt? De meeste sporters op prof niveau worden nooit gepakt en worden ze dat wel, dan is dat geen garantie dat hun bron van doping wordt gepakt (niet dat ik ooit gehoord heb). Denk maar eens na; wanneer heb jij voor het laatst op het nieuws gehoord over een "doping-dealer"die is opgepakt?..

   Maarja ik snap jou mening en ik zeg ook niet dat ik dit ga doen. Ik ben dnek ik een te grote bangerik om dit uit te voeren maar het idee blijft spoken door mn hoofd..

   Comment


   • #4
    Ik begrijp dat als je het financieel moeilijker hebt, dat dit soort dingen en bedragen erg verleidelijk kunnen zijn. Toch sluit ik me aan bij wat al eerder gezegd is: beter niet doen, je riskeert veel als je ooit betrapt wordt.
    Zijn er geen andere dingen die je kunt doen als bijverdienste? Al is het geestdodend werk zoals reclame in enveloppes vouwen bij je thuis.
    Zwangerschapsdiabetes bij jongste zoon - suikerwaardes 1d na bevalling normaal - geen antistoffen T1, genetisch onderzoek mody negatief (geen mody dus) joepie!

    Comment


    • #5
     Inselientje,
     (Originele naam) Ik zou je ten zeerste aanraden daar niet op in te gaan. Je weet toch dat insuline een moordwapen is voor mensen die geen diabetes hebben. Iemand die jouw pen(nen) zou gebruiken en onwetend een te hoge dosis inspuit, kan daaraan sterven. Wil je dat op je geweten hebben? Trouwens, hoe houd jij de inventaris van je pennen bij? Als je insuline kunt verkopen, hoeveel hou je dan voor jezelf over? Die voorschriften worden (in BelgiŽ) bijgehouden en dan loop je het risico dat volgens het aantal voorschriften je je te vaak insuline aanschaft. Pas op daarmee. Ik ben ervan overtuigd dat er werkgevers zijn diabetes-patiŽnten wel aanvaarden. Succes.
     Jeff

     Comment

     Working...
     X