Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Vermoeid

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Vermoeid

  Hallo,

  ik heb sinds bijna een jaar nu steeds meer moeite om mijn bloedglucosewaardes onder controle te houden, vroeger ging het altijd perfect, hba1c altijd tussen 6,5 en 7.

  nu lukt mij dit het afgelopen jaar steeds minder en op het moment helemaal niet, de nachten zijn het ergste, de ene nacht ben ik continu aan het stijgen en spuit ik om 3:00 's nachts snelwerkende insuline in omdat ik rond de 250 zit maar de andere nacht blijf ik maar dalen (gisternacht zelfs kletsnat van het zweet wakker geworden met een 31!). het maakt niks uit of ik gesport heb of dat ik vet heb gegeten, het is gewoon niet te verklaren!

  Overdag is ook verschikkelijk, de hele morgen ben ik vermoeid en moet ik bijkomen van de voorgaande nacht waarin ik 3x wakker wordt en van hoog naar laag ga, ik word vaak rond de 200 wakker en vervolgens eet ik rond de 25 koolhydraten en 2 uur later zit ik rond de 120 maar daarna moet ik weer verplicht minimaal 20 Kh eten omdat ik blijf zakken 's morgens.
  's avonds hetzelfde verhaal als 's morgens, voor het eten goed en 2 uur na ook maar vervolgens blijf ik zakken en moet ik weer iets eten om het tegen te houden, ik neem dan snelwerkende koolhydraten omdat ik 's nachts vaak stijg maar dit heeft geen zin, ik blijf alsnog stijgen in de nacht of enorm dalen.

  mijn diabetes belast me heel erg in het dagelijks leven, ik ben continu moe en heb hoofdpijn...
  ik sport graag maar ik kan dit niet meer goed omdat ik totaal geen energie heb en enorm snel uitgeput ben.

  ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen!

 • #2
  Dag spablauw

  ik weet nu even niet welke behandeling jij krijgt (pennen of pomp?), maar het lijkt me toch noodzakelijk dat je dit probleem met je team bespreekt. Natuurlijk zijn die schommelingen en onderbroken nachten enorm vermoeiend en geraak jij je energie kwijt. Er moet gezocht worden naar een oplossing.
  Cathy - T1 - Accu-Chek Combo - Dexcom G4, 6.4%
  www.kokenenhogehakken.blogspot.be
  http://aantafelmettype1diabetes.com
  https://www.facebook.com/aantafelmettype1diabetes/

  Comment


  • #3
   Ja, ik ben het eens met Meurtelken. Dit is meer iets voor je team. Zij zouden je de juiste insuline of behandelingsmethode moeten voorschrijven. Voelt het alsof je team je te weinig bijstaat?
   Diabeet type 1 - diagnose: december 2011 - 23 Jaar
   Laatste HbA1c: 6.4%

   Comment


   • #4
    En ik sluit me aan bij Meurtelken en Tijsdw.
    Er moet uiteraard iets gebeuren en je team zou je daarbij moeten helpen.
    Kan je snel contact opnemen met hen ?
    Het beste !
    If I can see it, then I can do it.
    If I just believe it, there's nothing to it.

    Comment


    • #5
     Ik spuit zelf insuline, 3x per dag snelwerkend en 1x lang


     Mijn situatie is nogal moeilijk, ik ben vorig jaar zomer naar Franrkijk verhuisd en sindsdien is alles anders geworden, ik sport niet meer en heel mijn diabetespatroon is veranderd en ik heb me daar nog geen weg in gevonden.

     Ik vind zeker dat ze me te weinig bijstaan, ik heb niet eens een diabetesverpleegkundige? het enigste waar ik om de 3 maanden naartoe ga is de kinderarts..... terwijl ik bovendien al 17 jaar ben.

     Ik heb vorige maand al een MRI scan gehad(niks gevonden), hartfilmpje is er ook gemaakt (niks gevonden) en ben ook al naar een KNO arts geweest vanwege duizelingen die ik ook vaak heb en tot slot zijn ook nog mijn ogen getest, die niet achteruit zijn gegaan volgens de test...

     Ik weet echt niet meer wat ik moet doen, ik word er echt gek van. Ik kan de juiste doses insuline ook niet berekenen omdat ik altijd anders reageer op insuline ongeacht wat ik heb gegeten of wat ik heb gedaan.

     Comment


     • #6
      Ben je wel nog verzekerd in België voor je diabetes of zit alles nu in Frankrijk? In welke regio in Frankrijk zit je? Ik kan je wel in contact brengen met een meisje met T1 dat in Marseille woont, zodat zij je wegwijs kan maken in hoe je best een endocrinoloog/diabetesteam vindt?
      Cathy - T1 - Accu-Chek Combo - Dexcom G4, 6.4%
      www.kokenenhogehakken.blogspot.be
      http://aantafelmettype1diabetes.com
      https://www.facebook.com/aantafelmettype1diabetes/

      Comment


      • #7
       Nee alles loopt in Frankrijk en ik woon totaal niet in de buurt van Marseille

       Comment


       • #8
        Oorspronkelijk geplaatst door Spablauw Bekijk bericht
        Nee alles loopt in Frankrijk en ik woon totaal niet in de buurt van Marseille
        Misschien kan je eens een privé bericht sturen naar Frikafrance, een Vlaming die ook in Frankrijk woont en verzekerd is en diabetes heeft. Wellicht kan hij je verder helpen in het zoeken naar een team.
        Cathy - T1 - Accu-Chek Combo - Dexcom G4, 6.4%
        www.kokenenhogehakken.blogspot.be
        http://aantafelmettype1diabetes.com
        https://www.facebook.com/aantafelmettype1diabetes/

        Comment

        Working...
        X