Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Hart ritme stoornis

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Hart ritme stoornis

  Ik ben nu ongeveer 5 jaar en half diabeet.
  Sinds dan ook ( of toch dat ik mij kan herinneren) dat soms mijn hart rare sprongen maakt , kloppingen, maar nooit lang. In het begin wel eens laten vallen aan mijn endocrinoloog, en zij vond het niet onverstandig om eens naar een cardioloog te gaan voor een check up , testjes gedaan ( momentopnames) alles was ok.
  Mij daar nooit meer druk over gemaakt en mijn suiker was jaren slecht geregeld, dus een mix van hypo"s en hypers door mekaar en als ik die hartkloppingen had was wel 1 van de 2 juist gepasseerd dus het zou wel daar van komen .
  Dan die onverklaarbare vermoeidheid en nog een paar kwaaltjes , maar ja dat zal wel van de suiker komen ( dacht ik dan)
  Tot als mijn nieuwe endocrinoloog opmerkte , tiens das raar uw hartslag (hoger) is anders als u polsslag (lager).
  Dus 7 maand geleden is de molen beginnen draaien .
  Bezoek aan de cardioloog , mijn hart maakt overslagen.Allemaal onschuldig maar had het toch in hoge mate dat er iets aan gedaan moest worden ,
  bčtablokkers ingenomen, 2 ablaties daar voor ondergaan, x aantal kilootjes vermagerd en overslagen sterk verminderd. Maar op de laatste controle ( door middel van week holter ) toch een ander ritme stoornis ondekt die alle symptomen zou verklaren en weer door middel van ablatie gaan ze het proberen op te lossen.

  Als ik opzoekingen doe vind ik wel altijd diabeten bij de groep die er zou kunnen aan lijden , maar op het forum vind ik hier niets over terug ( of niet goed genoeg gezocht)
  Heeft er nog iemand last van zoiets in der mate dat er operatief moet ingegrepen worden ?

  Alvast bedankt

 • #2
  Dag Ev@

  wat een verhaal. Je hebt al een parcours afgelegd. Blijkbaar heb je nu een endocrinoloog die naar je luistert en je klachten ook serieus neemt.

  Ik heb hier nog nooit iets over gehoord. Is je diabetes ondertussen wat beter geregeld? Of blijft dat moeilijk?
  Cathy - T1 - Accu-Chek Combo - Dexcom G4, 6.4%
  www.kokenenhogehakken.blogspot.be
  http://aantafelmettype1diabetes.com
  https://www.facebook.com/aantafelmettype1diabetes/

  Comment


  • #3
   Ev@ , ik heb al 40 jaar hartritmestoornissen. Maar toen had ik bijlange nog geen diabetes. In het begin was ik daar ook flink moe van. Tot ik betablokkers moest gaan slikken. Ik denk dat het niets te maken heeft met diabetes. Zorg dat je jezelf niet opjaagt, vermijd stress, maar blijf genoeg bewegen. Wees gerust: je kan er 100 jaar mee worden (al vind ik dat nogal weinig ). Je zal er toch mee moeten leren leven.
   Hou vooral je bloeddruk in de gaten. Koop een goede bloeddrukmeter en controleer regelmatig je bloeddruk. Een goede bloeddruk is meteen ook zeer goed om aderverkalking ten gevolge van je diabetes te voorkomen. Het enige nadeel is dat je een hypo niet altijd vlug gewaar wordt. De betablokkers verhinderen immers dat je hart op hol slaat door een hypo. Maak je er maar geen zorgen over.
   Ik ben type 1 en ik spuit Novorapid en Lantus.
   Ik werk sinds 15 april 2016 met de Freestyle Libre
   Mijn vorige Hba1c was 5,9
   Mijn huidige HbA1c is 6,1
   Mijn dieetprogramma staat op http://users.telenet.be/dieetsite/

   Comment


   • #4
    Goed dat je onderzocht wordt. Niet alle hartritme stoornissen zijn onschuldig als ik me niet vergis. Sterkte ermee!
    Sinds februari 2011 diabetes T2. Overstap naar ICT per 24 mei 2016, begonnen met Actrapid voor elke maaltijd.

    HbA1c augustus 2015: 7,7%. HbA1c oktober 2015: 6.8%. HbA1c januari 2016: 6,1%. HbA1c april 2016: 6,4%. HbA1c juli 2016: 7,1%. HbA1c november 2016: 6,3%. HbA1c januari 2017: 6.3%. HbA1c april 2017: 6,4%.

    There is no "mild" type of diabetes. Type 2 is just as serious as type 1 if not properly controlled.

    Comment


    • #5
     En laat niet teveel ablaties doen, het is toch iedere keer een operatie.
     type 2, Emcoritic, Simvastatine, Asaflow, Loortan, Metformax, Insuman Basal, Actrapid.
     Hba1C december 2013: 8,5
     april 2014: 7,8
     Oktober 2014: 8,2
     December 2014: 7,9
     April 2015: 7,6
     Oktober 2015: 8,2
     December 2015: 8
     April 2016: 7,5

     Comment


     • #6
      @ Meurtelken , ja sinds ik een pompje heb en dus ook veranderd ben van ziekenhuis word ik veel beter opgevolgd en sta nu al bijna een jaar goed ,laatste was zelfs mijn cijferke 6,3%

      @Leo ,Ik heb het ook blijkbaar al enkele jaren. Ik maakte er mij nooit ongerust over , maar gezien mijn leeftijd (28) vind de cardioloog en specialist dat er iets aangedaan moet worden , aangezien pillekes alleen niet werken,want de episodes worden alleen maar langer. Ja die bčtablokkers zwakken alles wat af, maar ik voel ze nog redelijk aankomen de hypo's.
      En natuurlijk is het vooral omdat ik graag aan kindjes wil beginnen en dat moet eerst mijn lichaam helemaal ( in de mate van het mogelijke )in orde zijn als ik daar 9 maanden een gast in wil ontvangen!

      Bedankt voor de reacties

      Groetjes

      Comment


      • #7
       Mijn man heeft geen diabetes maar vorig jaar wel een aantal ablaties gehad. Hij viel flauw en had meerdere malen de symptomen van een hartaanval. Door zijn ritme stoornis maakte zijn lichaam een stofje aan wat ook in het bloed zit bij een hartaanval. Heeft voor een aantal weken een apparaatje bij zich gehad. Als hij klachten voelde werd er meteen een hartfilmpje gemaakt er ook meteen beoordeeld door een arts. Zo hebben ze juiste stoornis kunnen vangen. Het was het gelukkig niet steeds een hartaanval maar erg fijn is het zo niet....Het was heftig en soms heeft hij het gevoel dat de ritme stoornis nog niet helemaal weg is. Ze hebben dit gedaan in het Erasmus mc in Rotterdam, maar er is een arts uit het buitenland ingevlogen. Het bleek bij hem erg lastig. Maar gelukkig heeft hij er zo goed als geen last meer van.
       Astrid, moeder van Dennis en Mike. Mike T1, na 12 jaar pomp weer aan de spuit, met Lantus en Apidra.

       Comment


       • #8
        Beetje gelijkaardig: 27 j, al 7 jaar diabeet en ook last van hartritme stoornissen.

        Vroeger voelde ik een paar keer per maand is een raar gevoel. Dat is met de tijd alleen maar frequenter geworden. Tegenwoordig heb ik er meer last van. Hypo, hyper, stress, alcohol, en de grootste boosdoener: koffie ...

        Brugada test gedaan, inspanningstest, ECG's, holter, echo, etc. Maar het bleek allemaal onschuldig te zijn. Er waren iig geen structurele afwijkingen of ziektes.
        Vermoedelijk premature ventriculaire contracties .... Die zijn onschuldig (tot je een ventriculaire fibrillatie hebt natuurlijk dan ben je dood ) beloven ze mij. Veel mensen hebben er last van en een hoop mensen voelen ze niet eens blijkbaar.

        Ik neem geen bčtablokkers omdat dit enkel symptoombestrijding is. Daarenbven doe ik veel sport en dan zijn bčtablokkers niet aan te raden.

        Wat is uw diagnose juist ? ( misschien atriale fibrillatie ? )

        Comment


        • #9
         Ik reageer toch maar even op een bericht van begin 2014 omdat hartritmestoornis zeker een complicatie van diabetes kan zijn,echter ook van slaapapneu en heb je beide dan loop je een groter risico om hartritmestoornissen te kunnen krijgen.
         Vlak deze niet uit,zelf last gehad van atriumfibratie(boezem fribreren),als je hier langer dan 48 uur mee blijft rondlopen loop je het risico dat vast deeltjes in de bloedbanen los kunnen schieten en je een trombose,hartinfact of herseninfarct kunt oplopen,neem een hartrime stoornis dan ook serieus.

         Zelf had ik er jaren last van en ging meteen dan naar het ziekenhuis waar ik dan een infuus met medicatie kreeg en het meestal opgelost was,zoniet dan ging ik onder narcose en werd met een defribrilator mijn hartritme ingestelt,tot vorig jaar ik in totaal 14x een ernstige fibratie had en ik een ablatie kreeg.
         2 dagen na die ingreep voelde ik mij al een stuk beter en tnt geen hartritmestoornis meer gehad,wel behoor ik tot de risico groep,diabetes,slaapapneu en overgewicht.

         Comment


         • #10
          Hartritmestoornissen(AVRT, AVRNT, Brugada,...) worden veroorzaakt door misgroei/foute geleiding van de zenuwbanen(kortsluiting of omgekeerd) in het hart waardoor de kamers/boezems onregelmatig of supersnel samentrekken.
          AV staat voor AV-knoop, een zenuwknooppunt dat de de pulsen tussen boezems en kamers vertraagt en doorgeeft.
          In de hoofdzaak zijn hartritmetstoornissen aangeboren. Oud worden en topsport zijn een andere oorzak.

          *Hartoverslagen zijn een irritant niet schadelijk fenomeen. Daar valt niks tegen te doen.

          Diabetes heeft geen verband met hartritmstoornissen. Hoge suikers tasten de bloedvaten die zuurstof voor het hart leveren aan.

          Comment

          Working...
          X