Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Gezocht: dokter of specialist

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Gezocht: dokter of specialist

  Hey iedereen, Voor een dierbare ben ik op zoek naar een dokter of specialist in diabetes die openstaat voor "alternatieve" geneeswijzen. Ik heb enorm veel gelezen over diabetes type 2 en begrijp nu dat het een dieetziekte is en dat we deze ook zo moeten bestrijden. De insuline spuitjes maken het de persoon in kwestie zeer moeilijk om de dag door te komen. Ze is heel vermoeid en kan in slaap vallen in het midden van een gesprek.
  Ik ben zo overtuigd dat de verhoging van de insuline spuiten hier een invloed op hebben.

  Ik zoek dus professionele hulp die haar kan bijstaan bij het verminderen van de spuiten en het veranderen van haar dieet.

  Alle hulp en tips zijn welkom

  mvg

 • #2
  Vermoeidheid kan juist komen door slecht geregelde bloedsuikers. Elke (reguliere) arts zal bij DB type 2 aanraden om op de voeding te letten en snelle suikers te beperken. Bij DB type 1 volstaat letten op voeding niet en is insuline echt nodig. Soms bij type 2 ook.
  Zwangerschapsdiabetes bij jongste zoon - suikerwaardes 1d na bevalling normaal - geen antistoffen T1, genetisch onderzoek mody negatief (geen mody dus) joepie!

  Comment


  • #3
   Oorspronkelijk geplaatst door Katjabel Bekijk bericht
   Hey iedereen, Voor een dierbare ben ik op zoek naar een dokter of specialist in diabetes die openstaat voor "alternatieve" geneeswijzen. Ik heb enorm veel gelezen over diabetes type 2 en begrijp nu dat het een dieetziekte is en dat we deze ook zo moeten bestrijden. De insuline spuitjes maken het de persoon in kwestie zeer moeilijk om de dag door te komen. Ze is heel vermoeid en kan in slaap vallen in het midden van een gesprek. Ik ben zo overtuigd dat de verhoging van de insuline spuiten hier een invloed op hebben. Ik zoek dus professionele hulp die haar kan bijstaan bij het verminderen van de spuiten en het veranderen van haar dieet. Alle hulp en tips zijn welkom
   Heb er zelf (nog) geen ervaring mee, ik las 'alternatief' wat me prompt aan het onderstaande liet denken.

   Diabetes Mellitus gaat terug naar de tijden van de Veda’s en werd daarin al beschreven als een Maha Roga (ernstige ziekte) omdat het effect heeft op al je organen en iedere cel in je lichaam. De oude Indiase ayurveda artsen beschrijven niet alleen de zoetheid van de urine als een belangrijk symptoom maar ook het effect op de 5 verschillende stoffelijke lagen van je lichaam volgens de ayurvedische anatomie. Diabetes Mellitus is dus geen nieuwe ziekte. Wat wel nieuw is zijn de enorme aantallen. Madhu Meha zoals de ziekte in Ayurveda heet wordt langzamerhand een wereldwijd probleem. Ieder jaar groeit het aantal diabetes patiŽnten. Een einde lijkt nog niet in zicht.

   http://www.ayu.nl/behandelingen/bij-...etes-mellitus/

   Comment


   • #4
    voor een gedeelte van de type 2 diabeten is het grotendeels op te lossen met een dieet om extra kilo's te verliezen, en ook een koolhydraatarm dieet kan helpen, maar niet elke type 2 diabeet heeft het geluk het met dieten te kunnen redden. Soms is de slijtage van de pancreas te groot dat er toch niet meer genoeg insuline aangemaakt wordt om in de basis behoeftes te voorzien, en dan voel je je gewoon slecht.
    Vermoeidheid kan met hoge suikers te maken hebben, maar ook bv snurken snachts, het ťne sluit het andere niet uit ...
    Ik zou zeggen, insuline spuiten tot dat de suikerwaardes binnen aanvaardbare grenzen zijn, en dan proberen te dieten en eetgedrag veranderen als de persoon ZELF dat wil.
    Een opgelegd dieet wil niemand and kan niemand volhouden ...
    Carine - T1D sinds 1988
    Medtronic 640g met CGM
    Dual Bolus addict

    Comment

    Working...
    X