Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Welke is de ondervinding met alfaliponzuur?

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Welke is de ondervinding met alfaliponzuur?

  Dag, iedereen,

  Ik had deze week contact met mijn apotheker. Ik vroeg hem iets tegen mijn steeds weer terugkerende nachtelijke beenkrampen. Hij gaf me iets waarover ik nog nooit iets had gehoord: alfaliponzuur (LiponixX), tabletten van 600 mg. Dezelfde avond ben ik op het Internet gaan speuren naar het gebruik van alfaliponzuur en ik ontdekte dat het in Duitsland een regulier, zelfs vergoed medicament is tegen diabetes, type 2 (wat ikzelf ook heb).
  Ik vond hier wel één en ander over alfaliponzuur maar dit alles geeft nog geen goede indruk over de bruikbaarheid ervan. Daarom mijn vraag: zijn er hier al mensen die het gebruikt hebben en wat waren hun ervaringen met dat product? Alle commentaar is welkom.

  Vriendelijke groeten,

  Norbert

 • #2
  Ik gebruik het sinds 6 maand op aanraden van de voetspecialist. Ik heb neuropathie en dit zou mogelijks de zenuwen herstellen volgens een of andere australische test.
  Ik ben me niet bewust van specifieke hulp tegen beenkrampen, maar inderdaad, ik heb er de laatste tijd niet zo veel gehad.
  Ik dacht dat beenkrampen vaker te maken had met magnesium te kort, maar zelden is alles zo simpel ...
  Carine - T1D sinds 1988
  Medtronic 640g met CGM
  Dual Bolus addict

  Comment


  • #3
   Ik gebruik het al minstens 10 jaar; dosis 100 mg als bescherming tegen neuropathie. Van beenkrampen heb ik geen last. Soms wel rusteloze benen 's avonds als ik stilzit.
   Ik ben type 1 en ik spuit Novorapid en Lantus.
   Ik werk sinds 15 april 2016 met de Freestyle Libre
   Mijn vorige Hba1c was 5,9
   Mijn huidige HbA1c is 6,1
   Mijn dieetprogramma staat op http://users.telenet.be/dieetsite/

   Comment


   • #4
    Ik ben er nog maar een dag of 5 mee bezig, lieve mensen. Neen, ik kan nog niet zeggen dat ik van mijn beenkrampen 's nachts vanaf ben. Maar toch voel ik dat ze iets milder geworden zijn. En, wat me ook is opgevallen: ik heb geen krampen meer in mijn ribben, middenrif of buikspieren!! Nu nog enkel in mijn benen. Ik ga nog géén victorie kraaien. Daarvoor is het misschien nog veel te vroeg? Maar ik merk toch enige wijziging.
    @cbruyndoncx: ik had vroeger al magnesium geprobeerd, maar dat bleek niet te helpen. Dit was overigens ook het eerste middel dat mijn apotheker mij in het begin van deze week aanraadde. Het helpt wel, ja, maar bij mij hoogstens een paar dagen. Van tijd tot tijd doet het nog wel iets, maar dat is dan ook maar van tijd tot tijd.
    @leo: nou, dat rustelozebenensyndroom heeft ooit ook wel eens in een diagnose over mij gestaan, maar dat is al lang geleden. Waar ik ook wel last van heb is een inwendig rusteloos gevoel, een soort 'inwendig rillen'. Ken jij dat ook?
    Nu, ik hou jullie verder op de hoogte, beste mensen, over hoe het met me gaat. Jullie kunnen op mij rekenen!

    Vriendelijke groeten,

    Norbert

    Comment


    • #5
     Uiteindelijk zal ik toch maar eens feedback geven over dit alfa-liponzuur, lieve mensen. Nou, ik denk niet dat het goed is voor me. Als ik het gebruik ('s morgens) dan treft me in de namiddag telkens een loodzware vermoeidheid. Ik weet niet wat er me scheelt. Ik vind nergens info over zulke bijwerking. Hebben jullie daar misschien een idee over?

     Vriendelijke groeten,

     Norbert

     Comment


     • #6
      En het wil nu net lukken dat ik die vraag, omtrent mijn vermoeidheid, ook gesteld heb aan een producent/verdeler van alfa-liponzuur. Gisterenavond kreeg ik daarover een mailtje terug.
      De man schreef dat uit vele studies gebleken is dat alfa-liponzuur eerder een energiestimulerende werking had (via de mitochondriën) maar dat bij sommige proefpersonen er in het begin van de testperiode inderdaad vermoeidheid optrad. Dit zou te wijten geweest zijn aan het feit dat alfa-liponzuur bij hogere dosissen de bloedsuikerspiegel laat dalen. De man vertelde me dat die vermoeidheid wel van voorbijgaande aard is.

      Norbert

      Comment

      Working...
      X