Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

FreeStyle Libre sensor op andere plaatsen? Waar plaatsen jullie die?

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • FreeStyle Libre sensor op andere plaatsen? Waar plaatsen jullie die?

  Vraagje:

  ik kleef mijn sensor nu aan de binnenzijde van mijn bovenarm. Dat werkt prima, maar ik zou hem graag op een minder zichtbare plaats kleven zoals op de buik. maar waar hindert die het minst? Ik vind het vervelend dat ik steeds moet uitleggen waarom ik een sensor heb... (Wat is dat witte ding op je arm?)

  iemand andere voorstellen?
  type 1 sinds juli 2008
  10-12-14 novorapid 32 levemir
  Laatste Hba1c 5.7

  Maxim 14/11/12,
  48,5 cm
  3.300 kg

 • #2
  De binnenzijde van de bovenarm is ook mijn lievelingsplek.
  Zo goed als geen risico om afgerukt te worden en perfect om te slapen.
  Een andere plek... moest ik het willen, dan zou ik het gewoon eens probere, op de buik bijvoorbeeld.

  Marc, 69 jaar, T2 sinds mei 2008 - 1 x Insulatard 20 E en 2 x Metformax 850.
  FreeStyle Libre CGM
  HbA1c: Nov. 2015: 6,9%

  Comment


  • #3
   Goedenavond Aminata ,

   Mag ik vragen waarom u ervoor kiest om uw fsl te plaatsen aan de binnenzijde van uw arm? Want dat wordt door mijn behandelend arts en zijn team sterk afgeraden, en naar mijn mening word ook de buitenkant van uw bovenarm door abott geadviseerd, zelfs in hun app vind ik enkel verwijzingen naar die plaats ?

   Tevens ben ik ook benieuwd naar uw ervaringen met de sensor aan de binnenkant , en de eventuele invloed op de werking der sensor(en)

   Uitkijkend naar uw antwoord

   Met Vriendelijke groeten

   NMDC

   Comment


   • #4
    Zoals ik hier al schreef, plaats ik reeds 3 jaar (!) de sensoren meer naar onder of zoals je wil, meer naar de binnenzijde van de bovenarm. Ik heb op dit forum hier reeds heel wat over geschreven en dus ook wat volgens mij de voordelen zijn...
    De goede werking wordt zoals ik al aanhaalde bij mij niet verstoord, de gemeten waaden blijven prima. Maar ik ben ervan ook overtuigd dat een andere plaats ook prima kan zijn. Zelf uitproberen...
    Marc, 69 jaar, T2 sinds mei 2008 - 1 x Insulatard 20 E en 2 x Metformax 850.
    FreeStyle Libre CGM
    HbA1c: Nov. 2015: 6,9%

    Comment


    • #5
     ik plaats hem op mijn buik
     er zijn nog geen studies verricht met de sensor op die plaats. Maar er zijn weinig argumenten om aan te nemen dat die daar niet zo goed zou werken. En voor mij toch een veel discretere plaats.
     Ik heb zowiso wat mijn twijfels over de accuraatheid van de sensor, maar heb niet de indruk dat bovenarm of buik een groot verschil maken.
     Dm T1 sinds 2008

     Comment


     • #6
      Ik denk ook dat er ook niet veel verschil zal zitten waar je de sensor plaatst. Belangrijk is dat je jouw goede plekje kiest waarbij het het meest confortabiel is.
      Marc, 69 jaar, T2 sinds mei 2008 - 1 x Insulatard 20 E en 2 x Metformax 850.
      FreeStyle Libre CGM
      HbA1c: Nov. 2015: 6,9%

      Comment


      • #7
       Ik heb 53 jaar diabetes 1 - Heb eerst de Dexcom G4 aangekocht - Naderhand overgeschakeld naar FreeStyle Libre (hoofdzakelijk omdat deze gratis is) - Uitermate tevreden. Ik plaats mijn sensor aan de binnenzijde van mijn bil - zo ongeveer onder mijn broekzak - voordeel is dat je slechts je hand in je broekzak moet steken om te kunnen scannen - Je ziet de sensor dus ook niet steken onder bijvoorbeeld een zwembroek - voor dames is dat natuurlijk iets moeilijker, doch ik denk dat er misschien wel hier of daar een plaatsje bestaat onder jullie zwempak, waar je de sensor zou kunnen kwijt geraken - het is een kwestie van te proberen - de verpleegsters waren uiterst verwonderd en vertelden mij dat dat niet mocht ............. Ze kunnen allemaal de pot op - mijn hbac1 bedraagt 6,3 (vroeger tussen de 8 en de 9) - al mijn waarden zijn nooit zo goed geweest - dus zou ik zeggen: WEES CREATIEF

       Comment


       • #8
        Zo denk ik er ook over dicota...
        Marc, 69 jaar, T2 sinds mei 2008 - 1 x Insulatard 20 E en 2 x Metformax 850.
        FreeStyle Libre CGM
        HbA1c: Nov. 2015: 6,9%

        Comment


        • #9
         Ieder zijn eigen ingesteldheid natuurlijk, maar ik vind het niet storend in 9 woorden te moeten uitleggen dat die witte patch "een constante bloedglucosemonitor is om mijn suikerziekte te monitoren". Als er daarna nog vragen komen dan leg ik graag uit hoe dat ding werkt en wat suikerziekte eigenlijk is. Ik neem dus de rol van ambassadeur graag op. De wereld kan er maar wat van leren... dus ik draag hem met korte mouwen, mooi op de achterkant van de bovenarm.
         T1 sinds 1988
         Freestyle Libre sinds 1 februari 2017
         Toujeo 47U/dag
         Novorapid 1U/10-12g koolhydraten. Ik eet wat en hoeveel ik wil en spuit wat nodig is, niet omgekeerd.
         HbA1c 9+% voor FreeStyle Libre, sindsdien 7 en dalend.

         Comment


         • #10
          Oorspronkelijk geplaatst door NeverMindDon'tCare Bekijk bericht
          Goedenavond Aminata ,

          Mag ik vragen waarom u ervoor kiest om uw fsl te plaatsen aan de binnenzijde van uw arm?

          NMDC
          Nou omdat ik als 32-jarige vrouw nou niet z graag te koop loop met het feit dat ik DB heb en elke keer de vraag moet beantwoorden, wat dat ding op mijn arm is...

          De buik werkt bij mij prima (aan de rechterzijde). De linkerzijde heb ik soms het gevoel dat ik hem voel zitten.

          Waarom zouden we met elkaar niet delen, wat minder opvalt (voor wie het stoort uiteraard, meestal de vrouwen) en wat comfortabel zit... en artsen adviseren altijd wel "ideale" plekken die "onderzocht" zijn... Maar zij hebben (meestal) zelf geen DB. Tijd aan Abott om meer plaatsen te onderzoeken zou ik dan zo zeggen Het is niet omdat het niet onderzocht werd dat het altijd verkeerd is... Ontdekken! Zoals met penicilline LOL

          Ik zou wel even de rugzijde willen proberen, zo aan de "love-handles" ... je weet wel...

          Ik ben wel verbaasd dat er nog niet meer mensen dit op andere plaatsen geprobeerd hebben... de accuraatheid is niet beter of slecht op mijn arm of op mijn buik... dus proberen zou ik zeggen!

          type 1 sinds juli 2008
          10-12-14 novorapid 32 levemir
          Laatste Hba1c 5.7

          Maxim 14/11/12,
          48,5 cm
          3.300 kg

          Comment


          • #11
           Ik draag die op de voorgeschreven plaats. Stoort dat ? Mij niet en indien dat een ander wel stoort dan moet hij, zij er maar niet naar kijken. Meer nog, tijdens mijn vakantie in het buitenland heb ik zo contact gehad met een 3-tal mensen die ook diabeet zijn en door de sensor herkenbaar waren. Een enorme leuke babbel mee gehad en zelfs blijvend contact. Eentje was een inwoonster dan de stad die we bezochten en direct hadden we een geknipte gids erbij. En vooral leuk voor begeleiding wat warme malen betreft. Ze wist schitterende locaties waar men het probleem van diabeet machtig was (een hulp-kok was ook diabeet) ...
           En zo zie je maar, ook kleine ongemakken kunnen soms voordelen op leveren ... En de sensor voel ik niet aan als ongemak.
           Wat accuraatheid betreft. Laat sterk de wensen over, maar als trendsetter is het een godsgeschenk. Ik kan gemakkelijk trending zien en een verwittigd man is de wedstrijd gewonnen.

           Comment


           • #12
            Ik draag hem ook op de bovenarm. Mij stoort het niet. Als iemand mij daarover aanspreekt, antwoord ik dat dit een nieuw systeem is als vervanging voor de enkelband ☺☺☺. Ze laten je meteen met rust. Ook ik heb, op aanraden van de diabetesverpleegkundige, geprobeerd om de sensor op de buik te plaatsen, maar dat lukte niet zo goed. Hij kwam vanzelf los. Daarom terug op de arm.
            Jeff

            Comment


            • #13
             Een vraagje, is er iemand van jullie die net als ik opeens een allergische reactie heeft op de freestyle scan module? Volgens de verpleegkundigen zal ik genoodzaakt zijn om ermee te stoppen en opnieuw gewoon te prikken, wat ik liever niet zou doen aangezien het toch veel comfortabeler is met het scannen. Iemand die middeltjes kent tegen de jeuk en de soort brandplek?

             Comment


             • #14
              Ann-Sophie
              Ik zou niet direct stoppen maar eerder nachecken welke de oorzaak is.
              Eventueel ben je gevoelig aan de kleefpleister, maar daar zijn goede en gemakkelijke oplossingen voor.
              Wanneer ik de sensor vervang, moet ik geweldig oppassen om geen huidbeschadiging te hebben en die tonen dan sterke tekens van verbrand, allergie en vooral een ernstig beschadigde huid (gescheurd door het aftrekken van de pleister). Momenteel verwijder ik de sensor door eerst het sensorblokje van de pleister af te halen. Dan week ik de pleister gedurende een 1 2 minuten met een verdunde ether (ether met ontsmettingsalcojhol) en dan laat die pleister heel gemakkelijk los. Nadien een klein beetje vocht-inbrengende creme erop.
              Wanneer ik een sensor plaats zorg ik voor een goede gekuiste huid met een water en een zachte zeep, laat drogen en dan de sensor. De alcoholstrip gebruik ik niet want die ontvet teveel de huid en zorgt ook voor teveel vochtverlies. Op deze manier blijft de samenstelling van de huid beter in evenwicht en heb ik geen jeuk meer, geen beschadiging meer indien ik de sensor wil verwijderen.
              De reactie tegen de sensor bij U is dat tijdens het dragen ervan of is dit vooral na het verwijderen ? Tijdens het dragen duidt dit op een allergie of reactie van je huid tegen de pleister. De jeuk na het verwijderen duidt eerder op beschaidiging door het verwijderen van die pleister.
              Last edited by Wim.Vanmaele; 5 oktober 2017, 16:04.

              Comment


              • #15
               Leuk te lezen dat andere plekken dan de bovanarm wel lijken te lukken. Ik ben nog maar pas bezig maar die zichtbaarheid stoort mij ook. Ik begrijp ook niet waarom dat zo opvallend wit moet zijn... volgende plaats wordt de binnenarm en hopelijk geeft die sneller 'juist' waardes. Heb best wel lang moeten wachren vorige kerr dus betrouwbaarheid, toch erl wat vragen bij...en. Waarom hij low geeft en geen waarde, geen idee. 58 is toch niet onmertbasr laag he...
               DB I sinds april 2008
               Novorapid - levemir Hba1c 6.7%

               Comment

               Working...
               X