Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

FreeStyle Libre sensor op andere plaatsen? Waar plaatsen jullie die?

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • FreeStyle Libre sensor op andere plaatsen? Waar plaatsen jullie die?

  Vraagje:

  ik kleef mijn sensor nu aan de binnenzijde van mijn bovenarm. Dat werkt prima, maar ik zou hem graag op een minder zichtbare plaats kleven zoals op de buik. maar waar hindert die het minst? Ik vind het vervelend dat ik steeds moet uitleggen waarom ik een sensor heb... (Wat is dat witte ding op je arm?)

  iemand andere voorstellen?
  type 1 sinds juli 2008
  10-12-14 novorapid 32 levemir
  Laatste Hba1c 5.7

  Maxim 14/11/12,
  48,5 cm
  3.300 kg

 • #2
  De binnenzijde van de bovenarm is ook mijn lievelingsplek.
  Zo goed als geen risico om afgerukt te worden en perfect om te slapen.
  Een andere plek... moest ik het willen, dan zou ik het gewoon eens probere, op de buik bijvoorbeeld.

  Marc, 69 jaar, T2 sinds mei 2008 - 1 x Insulatard 20 E en 2 x Metformax 850.
  FreeStyle Libre CGM
  HbA1c: Nov. 2015: 6,9%

  Comment


  • #3
   Goedenavond Aminata ,

   Mag ik vragen waarom u ervoor kiest om uw fsl te plaatsen aan de binnenzijde van uw arm? Want dat wordt door mijn behandelend arts en zijn team sterk afgeraden, en naar mijn mening word ook de buitenkant van uw bovenarm door abott geadviseerd, zelfs in hun app vind ik enkel verwijzingen naar die plaats ?

   Tevens ben ik ook benieuwd naar uw ervaringen met de sensor aan de binnenkant , en de eventuele invloed op de werking der sensor(en)

   Uitkijkend naar uw antwoord

   Met Vriendelijke groeten

   NMDC

   Comment


   • #4
    Zoals ik hier al schreef, plaats ik reeds 3 jaar (!) de sensoren meer naar onder of zoals je wil, meer naar de binnenzijde van de bovenarm. Ik heb op dit forum hier reeds heel wat over geschreven en dus ook wat volgens mij de voordelen zijn...
    De goede werking wordt zoals ik al aanhaalde bij mij niet verstoord, de gemeten waaden blijven prima. Maar ik ben ervan ook overtuigd dat een andere plaats ook prima kan zijn. Zelf uitproberen...
    Marc, 69 jaar, T2 sinds mei 2008 - 1 x Insulatard 20 E en 2 x Metformax 850.
    FreeStyle Libre CGM
    HbA1c: Nov. 2015: 6,9%

    Comment


    • #5
     ik plaats hem op mijn buik
     er zijn nog geen studies verricht met de sensor op die plaats. Maar er zijn weinig argumenten om aan te nemen dat die daar niet zo goed zou werken. En voor mij toch een veel discretere plaats.
     Ik heb zowiso wat mijn twijfels over de accuraatheid van de sensor, maar heb niet de indruk dat bovenarm of buik een groot verschil maken.
     Dm T1 sinds 2008

     Comment


     • #6
      Ik denk ook dat er ook niet veel verschil zal zitten waar je de sensor plaatst. Belangrijk is dat je jouw goede plekje kiest waarbij het het meest confortabiel is.
      Marc, 69 jaar, T2 sinds mei 2008 - 1 x Insulatard 20 E en 2 x Metformax 850.
      FreeStyle Libre CGM
      HbA1c: Nov. 2015: 6,9%

      Comment


      • #7
       Ik heb 53 jaar diabetes 1 - Heb eerst de Dexcom G4 aangekocht - Naderhand overgeschakeld naar FreeStyle Libre (hoofdzakelijk omdat deze gratis is) - Uitermate tevreden. Ik plaats mijn sensor aan de binnenzijde van mijn bil - zo ongeveer onder mijn broekzak - voordeel is dat je slechts je hand in je broekzak moet steken om te kunnen scannen - Je ziet de sensor dus ook niet steken onder bijvoorbeeld een zwembroek - voor dames is dat natuurlijk iets moeilijker, doch ik denk dat er misschien wel hier of daar een plaatsje bestaat onder jullie zwempak, waar je de sensor zou kunnen kwijt geraken - het is een kwestie van te proberen - de verpleegsters waren uiterst verwonderd en vertelden mij dat dat niet mocht ............. Ze kunnen allemaal de pot op - mijn hbac1 bedraagt 6,3 (vroeger tussen de 8 en de 9) - al mijn waarden zijn nooit zo goed geweest - dus zou ik zeggen: WEES CREATIEF

       Comment


       • #8
        Zo denk ik er ook over dicota...
        Marc, 69 jaar, T2 sinds mei 2008 - 1 x Insulatard 20 E en 2 x Metformax 850.
        FreeStyle Libre CGM
        HbA1c: Nov. 2015: 6,9%

        Comment


        • #9
         Ieder zijn eigen ingesteldheid natuurlijk, maar ik vind het niet storend in 9 woorden te moeten uitleggen dat die witte patch "een constante bloedglucosemonitor is om mijn suikerziekte te monitoren". Als er daarna nog vragen komen dan leg ik graag uit hoe dat ding werkt en wat suikerziekte eigenlijk is. Ik neem dus de rol van ambassadeur graag op. De wereld kan er maar wat van leren... dus ik draag hem met korte mouwen, mooi op de achterkant van de bovenarm.
         T1 sinds 1988
         Freestyle Libre sinds 1 februari 2017
         Toujeo 47U/dag
         Novorapid 1U/10-12g koolhydraten. Ik eet wat en hoeveel ik wil en spuit wat nodig is, niet omgekeerd.
         HbA1c 9+% voor FreeStyle Libre, sindsdien 7 en dalend.

         Comment

         Working...
         X