Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Heey! Ik ben nieuw en ik heb een vraagje!

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Heey! Ik ben nieuw en ik heb een vraagje!


  Hoooi!


  Mijn naam is Daan Reinink en ik studeer Communication & Multimedia Design in Leeuwarden aan de NHL.


  Vier medestudenten en ik willen bewustzijn creëren rondom diabetes, door middel van transmedia storytelling. Om een passend concept te bedenken moet er gedegen onderzoek worden gedaan naar de bevindingen die een persoon met type 1 of 2 diabetes tegenkomt wanneer hij/zij met de ziekte te maken krijgt. Ook de ervaringen in het leven met diabetes willen wij graag in kaart brengen.


  De komende weken zullen we ons bezig gaan houden met metaforen voor obstakels waar jullie tegenaan kunnen lopen (prikken, koolhydraten tellen, etc). We hebben nog lang niet genoeg inzicht waar jullie nog meer tegenaan lopen.


  Daarnaast gaan we bezig met een week “leven als diabeet”. Dit houdt in dat we een week lang zes maal per dag glucose gaan meten en de koolhydraten gaan bijhouden.


  Ben je nieuwsgierig geworden? Neem eens kijkje op www.facebook.com/weekalsdiabeet en laat ons jouw verhaal en/of mening horen. Verdere vragen kan je ook in deze thread stellen. Ik beantwoord ze graag!


  Liefs,

  Daan Reinink

 • #2
  Hey Daan,

  Ik vind dit een geweldig initiatief, probeer namelijk al zelf iets gelijk van aard te lanceren bij mij op de hogeschool (PXL), helaas tot nu toe weinig succes. Ik ben zelf al ruim 20 jaar diabeet (ben 21), en heb wel al het een en ander meegemaakt met mijn diabetes. Moest je vragen hebben, stel ze gerust! Misschien is het voor jou ook een idee om jong&diabeet20+ eens op te zoeken op Facebook. Het is een groep waar ikzelf ook inzit en hier komen toch een groot aantal belevingen in naar voor van mensen met diabetes (voornamelijk studenten, maar ook mensen die al aan het werk zijn). kwestie van welk perspectief je wil benadrukken.

  Als je vragen hebt naar mij toe, mag je die altijd stellen, en wil hier gerust aan meewerken, misschien volgt mijn school dan uiteindelijk nog :-p

  Groetjes Bram

  Comment


  • #3
   Dag Daan

   je mag je oproep ook plaatsen op mijn Facebookpagina https://www.facebook.com/aantafelmettype1diabetes/
   Cathy - T1 - Accu-Chek Combo - Dexcom G4, 6.4%
   www.kokenenhogehakken.blogspot.be
   http://aantafelmettype1diabetes.com
   https://www.facebook.com/aantafelmettype1diabetes/

   Comment

   Working...
   X