U bent niet geregistreerd. Klik hier om u eenvoudig en gratis te registreren op het diabetes forum! U ontvangt dan een email met meer informatie ...    
Diabetes Forum
Home Registreer Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
 

hulp advies bloedglucosemeter svp


 

Antwoord
 
LinkBack Discussietools Weergave
Oud 10 februari 2014, 10:50   #1 (permalink)
Lid
 
Geregistreerd: 7 april 2013
Berichten: 44
Standaard hulp advies bloedglucosemeter svp

hallo ik ben met 'spoed' op zoek naar een geschikte bloedglucosemeter. het volgende moet de meter kunnen:
- aansluiten op de computer met windows 7 of windows 8
- makkelijk in gebruik
- zeer accuraat
- en zeer belangrijk: klein van formaat.

klein van formaat omdat ik deze dagelijk in mijn zak moet meenemen of mee kunnen nemen.

want ze wilden mijn de accu chek mobile meegeven maar deze is nogal groot van formaat. tuurlijk het is wel 'gemakkelijker' lijkt mijn alles in één. maar zit ook maar 6 lancetten in om mee te prikken dus na de 6de keer (kan één dag met 1 lancet doen zeiden de specialisten) moet ik de lancetten vernieuwen. en is het wel hygienisch dat ik mijn bloed tegen die ingebouwde 50 strips kan houden?? met losse strips gooi ik die na 1x gebruik weg. net als de lancetten voorheen, na 1x prikken gooide ik die weg.

ik moet 1x per week mijn bloedglucosemeter 1 dag gebruiken en de ochtend erna ook meten. (eigenlijk dus 2 dagen).

vraag aan uw forumbezoekers: neemt u bij het verlaten van uwe woning (kort/lang) de insuline pen en bloedglucosemeter incl acc. mee? en hoe? in uwe zak? of een rugzak/ heuptasje?

misschien rare vraag maar het gaat best nog wel om wat materialen die ik mee moet 'slepen' in mijne broekzak dan...en stel ik neem een heuptasje..vind het nie echt staan om daarmee dagelijk te moeten rondlopen. lijk wel een TOERIST dan hahah.

thanx

Laatst gewijzigd door sarge : 10 februari 2014 om 10:56. Reden: aanvulling info
sarge is offline  
| Delen |
Met citaat antwoorden

Oud 10 februari 2014, 12:12   #2 (permalink)
Junior Lid
 
Geregistreerd: 28 maart 2008
Berichten: 16
Standaard

Ik gebruik slechts 1 lancet (prikker) per dag en prik zo'n 4 à 5 maal per dag. Nog nooit problemen gehad , reeds 25 jaar lang.
Katrien is offline  
| Delen |
Met citaat antwoorden

Oud 10 februari 2014, 12:26   #3 (permalink)
Senior Lid
 
Silk's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 augustus 2013
Berichten: 865
Standaard

Ik gebruik ook maar 1 lancet per dag (7 metingen, meestal wel dubbel zoveel keren prikken om een druppel te hebben waar ik iets mee kan); ik merk wel dat tegen de avond ik eigenlijk beter zou wisselen qua grootte van de druppels.
Mijn meter is een Contour Xt en is vorige week nog vervangen ondanks dat 't voor een paar dagen is. Met de eerste had ik zeer regelmatig foutmeldingen (E2, E3, E9, E11) en ik heb tussen 2 opeenvolgende metingen ook al 62 verschil gehad in meetwaarde (net binnen de toegelaten grenzen volgens 't zkh maar ik vind dat veel, stel dat je 90 prikt (goed), dan is 90 - 31 = 59 net onder de mij gegeven ondergrens, en 90 + 31 = 121 net boven de mij gegeven bovengrens. M.a.w. ben je eigenlijk bijna verplicht om i.p.v. die 7 keer te prikken het dubbele aantal metingen te doen om te controleren dat die eerste meting niet te veel afwijkt van de echte waarde (ik neem aan dat 2 opeenvolgende metingen met een klein verschil wel redelijk goed zullen zitten). Ik deed in praktijk enkel meerdere metingen als het resultaat me bizar leek voor hetgeen ik gegeten had (of als ik dus zo'n E-nummer kreeg).
__________________
Zwangerschapsdiabetes bij jongste zoon - suikerwaardes 1d na bevalling normaal - geen antistoffen T1, genetisch onderzoek mody negatief (geen mody dus) joepie!
Silk is offline  
| Delen |
Met citaat antwoorden

Oud 10 februari 2014, 12:31   #4 (permalink)
Senior Lid+
 
johan1968's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 december 2012
Berichten: 3.701
Standaard

Het Sarge,

Ik begrijp dat het allemaal een beetje nieuw is, maar na een tijdje is dit een gewoonte om je materiaal mee te nemen. Wat ik eigenlijk niet helemaal begrijp is dat je aan de insuline zit en slechts 1x per week dient te prikken? Merkwaardig.

Ik kan mij wel voorstellen dat de accuchek mobile op dit ogenblik wel de meest gebruiksvriendelijke meter is. Ikzelf gebruik hem niet omdat ik in combinatie van de accuchek combo pomp zit.

Ik gebruik een klein tasje met meter, strip, pillen en wat reserve materiaal en heb dan in de wagen een "life-kit" zitten met vanalles en nog wat. Zo gaat dat zonder probleem.

Veel succes op je verdere zoektocht.
__________________
Johan - Apidra - Accu Chek Combo - Metformax 3 x 850 mg en nog het een en ander
______
HbA1c:
12/2011: 8,1 - 05/2012: 9,6 - 08/2012: 8,9 - 11/2012: 9,2 - 01/2013: 7,7 - 02/2013: 6,9
03/2013: 6,6 - 08/2013: 6,3 - 12/2013: 6,2 - 06/2014: 6,4 - 09/2014: 6,0
johan1968 is offline  
| Delen |
Met citaat antwoorden

Oud 10 februari 2014, 12:38   #5 (permalink)
Lid
 
Geregistreerd: 7 april 2013
Berichten: 44
Standaard

hallo thanx voor uwe reacties. ja ik moet beginnen met insuline maar pas als ik mijn nieuwe bloedglucosemeter heb.

ja van de diabetes specialist hoef ik maar één keer per week te prikken en hele dag (3-4x) en de ochtend erna. kijken hoe mijn lichaam reageert.

in B zijn de metingswaarden anders dan in NL..ik had onlangs gemeten 275. ja veels te hoog natuurlijk. geen wonder dat ik me vaak slap/ lusteloos enzo voel. hartkloppingen, pijnscheuten borst en lichaam soms.

had al een paar keren gehad dat ik 'ineens' mijn voet of been niet meer of bijna niet meer kon gebruiken en dat ik een week of langer mank liep. maar goe...deze komende weken krijg ik veel testen en onderzoeken gelukkig.

maar ja, terug op de bloedglucosemeter..de accuchek ziet er makkelijke en lekker klein uit. maar hoe nemen jullie forumbezoekers jullie materialen mee dagelijks? heeft u een heuptasje of rugzak mee dagelijks?

en testen, testen jullie in het openbaar of op een toilet? openbaar lijkt me nie echt evident.
sarge is offline  
| Delen |
Met citaat antwoorden

Oud 10 februari 2014, 12:44   #6 (permalink)
Senior Lid
 
Silk's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 augustus 2013
Berichten: 865
Standaard

Ik ben niet zo'n held maar heb me desondanks nooit echt afgezonderd om te prikken, gewoon thuis aan de keukenkast of op 't werk aan mijn bureau. Als de collega's / huisgenoten er niet op kunnen kijken, moeten ze maar eventjes de andere kant uitzien.
De insuline zetten doe ik op 't werk wel "privé" op 't toilet (deel waar je je handen wast) maar thuis meestal op bed of in de zetel. Mijn wederhelft en zoontje hebben in 't begin zelfs een beetje moeten helpen om die te zetten dus geen reden om me te verstoppen. Bij mijn collega's heb ik liever wat privacy dat niet iedereen mijn blote buik ziet.

Oh ja, ik neem mijn insulinespuit gewoon mee in mijn tas in een plastic diepvrieszakje apart, en mijn metertje in het zwarte zakje dat erbij zat, ook in mijn tas of in mijn broekzak. Thuis heb ik voor de trage een vaste plek op de slaapkamer (enkel 's avonds nodig) en voor de snelle in de keuken een vaste plek, en ook mijn metertje in de keuken.
__________________
Zwangerschapsdiabetes bij jongste zoon - suikerwaardes 1d na bevalling normaal - geen antistoffen T1, genetisch onderzoek mody negatief (geen mody dus) joepie!
Silk is offline  
| Delen |
Met citaat antwoorden

Oud 10 februari 2014, 13:10   #7 (permalink)
Ev@
Junior Lid
 
Geregistreerd: 12 januari 2014
Berichten: 10
Standaard

Hey,

Ik heb een accucheck mobile ,al enkele jaren .
Meer bepaald omdat het alles ineen is. Ik vind het juist handig dat je geen stripjes moet bovenhalen om te meten. Gewoon de meter , openschuiven en prikken.
Misschien moet je iets meer uitleg vragen aan je team , dat ze je het visueel eens tonen, want hygienish is het volledig in orde. Het werk met een cassetje , waarop 50 strips staan die na elke meting doorschuiven. Als deze op zijn cassetje gewoon verwisselen , maar je ziet geen bloed zitten hoor.
In principe met zo 1 lancetje kun je 1 dag rondkomen ,zo een 5 tal meteningen doe ik gemiddeld, ik schuif elke morgend eentje door.
Normaal gezien zou ik een andere moeten gebruiken , eentje die in contact staat met mijn pomp. Maar omdat ik zo gehecht ben aan mijn mobile mocht ik deze blijven gebruiken en voeg ik de waardes zelf in de pomp in.
Nadeel misschien is de lage batterij waarschuwing, die komt vrij laat , maar dat is gewoon reserve batterijen in je reserve kit steken en opgelost.
Vraag wat meer uitleg , dat ze je een paar tonen , zodat je kan kiezen welke het best bij jou past! Veel succes nog in je komende onderzoeken en hopelijk komt alles snel onder controle.
ahja , ik vertrek altijd meter in de broekzak en pomp aan de broek.

Groetjes
Ev@ is offline  
| Delen |
Met citaat antwoorden

Oud 10 februari 2014, 13:16   #8 (permalink)
Kev
Senior Lid+
 
Kev's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 juni 2012
Berichten: 1.945
Standaard

De mobile lijkt me toch zowat de meest compacte oplossing. Bij ander meters moet je ook een potje met teststrookjes, een prikpen en lancetten meenemen. Ik was zeer tevreden van die meter, helaas werkt die niet samen met mijn pomp. Heb hem hier wel nog liggen als reserve meter.
Stijnie likes this.
__________________
Type 1 sinds 08/06/2012. Dexcom G4 sensor sinds 12/03/2013. Accu-chek Combo pomp sinds 12/08/2013.
HbA1c = 6,0% Juni 2014
HbA1c = 6,2% September 2014
Mijn blog! Over diabetes, insulinepomp, sport en CGM
Kev is offline  
| Delen |
Met citaat antwoorden

Oud 10 februari 2014, 13:17   #9 (permalink)
Senior Lid+
 
Sammie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2010
Berichten: 13.647
Standaard

Ik heb een NewsFlash: Medtronic & Bayer Unveil More Accurate, USB Link Meter : DiabetesMine: the all things diabetes blog nu.
Ik heb een prikker die meerdere naaldjes bevat en die gebruik ik een ongeveer een week ( ik prik dagelijks meerdere keren ).

Er bestaat ook dit : Bayer Contour Next Usb Bloedglucosemeter 1 Kit - Snelle levering.

Mijn meter neem ik niet mee als ik maar een uur of twee weg moet. Anders wel. Op wandelingen bvb gaat die mee in de rugzak.

Uiteindelijk valt het wel mee om 'alles' mee te nemen, maar ik vrees dat een broekzak niet volstaat.
__________________
If I can see it, then I can do it.
If I just believe it, there's nothing to it.
Sammie is nu online  
| Delen |
Met citaat antwoorden

Oud 10 februari 2014, 13:19   #10 (permalink)
Senior Lid
 
Geregistreerd: 31 maart 2012
Berichten: 131
Standaard

Accu-chek aviva nano!
De kleinste op de markt. Helaas wel nog alles (prikker, meter, strips) appart. Ik geef de voorkeur aan mijn appart potje strips omdat ik dan sneller door heb wanneer het doosje aan vervanging toe is.
Ik prik zo'n 6 keer per dag, spuiten ook. Dus ik neem steeds alles mee. Best onhandig, maar het went een beetje, al ben en blijf ik een shoegirl ipv bags...
__________________
Dm T1 sinds 2008
katrijn23 is offline  
| Delen |
Met citaat antwoorden

Antwoord


Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan
Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:52.